Sekitar Sambutan Hari Lahir Rezuan yang ke 12

24 Nov

Pada 24 Oktober 2011, Rezuan menyambut Hari Lahirnya yang ke 12. Kali ini sambutan dibuat secara paling sederhana. Namun begitu hidangan yang disediakan adalah kegemaranya, juga kegemaran sepupu-sepupunya Sarah & Sofea isitu Kek Cokelat Moist, Bun Manis berisi inti kelapa dan Roti Sosej.

Rezuan dengan hidangan ringkas untuk harilahirnya yang ke 12

 Kek Cokelat Moist untuk hari lahir Rezuan disalut dengan cokelat ganache dan dihias dengan kuntuman bunga ros yang diperbuat dari buttercream.  Kek cokelat moist merupakan satu daripada kek yang popular sebagai kek hari lahir terutamanya oleh kanak-kanak.

Kek Hari Lahir ke 12 Rezuan, Cokelat Moist berhias.

Satu lagi produk dari Salinah Bakeri & Kafe yang menjadi kegemaran kanak-kanak ialah roti sosej. Ia sangat enak di makan semasa masih panas lagi. Roti sosej boleh disimpan dalam peti sejuk dan dipanaskan semula untuk mendapatkan rasa seperti baru dibakar.

Roti sosej sebagai hidangan pelengkap untuk sambutan harilahir Rezuan

Minuman yang menjadi pilihan Rezuan, serta Sarah & Sofea ialah jus campuran apple dan berries. Sarah & Sofea juga turut menikmati hirisan apple segar. Rezuan hanya minum jus … entah bila dia nak makan buah yang segar!!

Rezuan memotong kek cokelatnya
HAPPY 12th BIRTHDAY REZUAN
Semoga menjadi anak yang baik.
 
Sari Kata Suri
Edisi Hari Lahir.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: